Fiety

Fiety: "Ik ben al meer dan 40 jaar reumapatiënt. Hierdoor ben ik in de loop der jaren, ook al slik ik diverse medicijnen, weinig mobiel geweest en dat is zacht uitgedrukt. Enkele jaren geleden kwam ik bij een nieuwe reumatoloog en die heeft mij op een onderhoudsdosering prednison gezet.

Op dat moment vond ik dat ik zelf ook iets moest gaan doen om mijzelf in een betere conditie te krijgen. De pijn verminderde en ik begon met sporten, ik die nooit wilde sporten. Na wat omzwervingen kwam ik in een sportschool terecht. Ik kreeg aanwijzingen en schema’s en begon met goede moed. Het was moeilijk om mijzelf te dwingen om iedere week 2x te gaan sporten. Het boeide me niet en ik vertoonde “sportontwijkend gedrag”. In de sportschool kwam ik in aanraking met het fenomeen “personal training”. Op aanraden van iemand vroeg ik Sven of hij er heil in zag om mij aan het sporten te krijgen met de obstakels die mijn lichaam heeft. Sven ging aan de slag met mij en het fijne is, dat er altijd rekening gehouden wordt met mijn fysieke toestand van dat moment. Bij reuma verandert je fysieke toestand per dag, de ene keer kan ik weinig met mijn handen en de volgende keer kan ik slecht lopen. Een PT springt daarop in, omdat je één op één aanwijzingen krijgt en een programma op jouw lijf wordt aangepast.


De eerst inzet was om mijn spieren te verstevigen, zodat die de meeste “klappen” op kunnen vangen i.p.v. mijn gewrichten. Het ging goed in samenspraak met Sven en warempel, ik begon het leuk te vinden. Sterker, als ik een keer niet kan, mis ik het. Op enig moment scheurde ik een pees in mijn schouder en na behandeling van een fysiotherapeut kon ik mijn arm nog maar voor de helft optillen, helaas het was niet anders dacht ik. Echter door al het oefenen heeft Sven het voor elkaar gekregen dat de pijn weg is en ik mijn arm weer optimaal kan gebruiken. Helaas voor mij scheurde ik daarna in mijn andere schouder een pees en ook hier kom ik er met oefenen wel weer uit. Voor mij het bewijs dat een PT doorgaat waar een fysiotherapeut meestal niet verder komt. Na enige tijd ging ik boksen, daar had ik niet op gerekend en was in eerst instantie niet enthousiast. Moet ik dat als wat oudere vrouw gaan doen? Ja, ik doe het en met heel erg veel plezier. Het geeft een mij kick en verbaasde blikken van mijn omgeving, die mij weer een kick geeft.

Ik ben 58 jaar en op het moment boks ik, voor mijn doen en fysieke conditie in acht genomen, fanatiek en met veel plezier. Aan mijn conditie wordt gewerkt evenals mijn coördinatie en niet onbelangrijk, mijn gewicht. Mijn spieren zijn een stuk steviger geworden waardoor mijn gewrichten minder te lijden hebben. Als ik terug kijk, is mijn leven er veel beter op geworden. Ik kan zoveel meer, heb veel meer energie én ik heb plezier in het sporten."

Zie ook: Facebook Sven Personal Training

GegevensSPROGRAMMA:

Programma

DOEL:
Algehele conditie verbetering & gewichtsverlies

TRAINING:
Een combinatie van kracht & cardio training.

kracht training: 2x per week

cardio: 1-2 x per week