Tineke

Tineke: "In 2001 is bij mij artrose geconstateerd aan beide knieën. De toenmalige orthopeed adviseerde te blijven bewegen. Sporten deed ik wel met enige regelmaat bij een sportschool maar ik had niet het gevoel dat het veel deed voor me. Ik bleef ook een beetje hangen in een bepaald rondje dat ik afwerkte, dacht dat ik goed bezig was…inmiddels weet ik beter!

Na een tijd bij een sportfysiotherapeut te hebben gesport kwam ik een aantal jaren geleden terecht bij Living Well. Na een prima intake ben ik daar aan de slag gegaan met een programma dat geschikt zou zijn voor mij. Dat leek wel te werken maar ik moest mijzelf dwingen om met enige regelmaat te gaan sporten.

De artrose begon voor steeds meer fysieke problemen te zorgen en na mislukte injecties met fermathron in een ziekenhuis, ben ik voor een second opinion naar een ander ziekenhuis gegaan. Na gedegen onderzoek zei de orthopeed dat een osteotomie ( De tibia (scheenbeen) wordt gedeeltelijk ingezaagd en open gewigd tot de gewenste beencorrectie is verkregen.) zeer geschikt zou zijn voor mij. In de zomer van 2013 heeft deze ingreep plaatsgevonden aan mijn rechterbeen. Na revalidatie met behulp van een fysiotherapeut, eerst thuis en later in de praktijk, ben ik in januari 2014 weer voorzichtig aan het sporten gegaan. Mijn gebruikelijke rondje ging niet lekker, ik twijfelde over alles wat ik deed en ik durfde ook niet echt voluit te gaan, kortom, ik was de weg kwijt.

Op aanraden van een vriendin ben ik bij Sven terecht gekomen. Ik wilde heel graag dat mijn beenspieren weer (veel) sterker zouden worden, zodat mijn gewrichten minder te lijden zouden hebben. Sven heeft een progamma op maat voor mij gemaakt, hij corrigeert me als ik de oefening(en) niet helemaal goed uitvoer en hij stimuleert om door te gaan tot de door hem gewenste aantal herhalingen gedaan zijn! Een uur lang intensief sporten, op de juiste manier geeft een voldaan gevoel…als de (trainings-) vermoeidheid is weggeëbd zit ik nog vol energie!

Inmiddels heb ik de eerste 25 lessen met Sven erop zitten, ik had nooit gedacht dat ik (onder andere) aan boksen, gewichtheffen en andere “gewichtige” zaken zou doen…en het is nog leuk ook! Niet alleen mijn beenspieren zijn sterker geworden, ook andere spiergroepen zijn in kracht toegenomen, het sporten en de voedingsadviezen hebben er voor gezorgd dat mijn hele lichaam een transformatie heeft ondergaan én ik ben vele kilo’s lichter.

Binnenkort worden plaat en pinnen uit mijn rechterbeen gehaald en zal mijn linkerbeen een zelfde osteotomie ingreep ondergaan. Ik zal dus weer enkele maanden uit de (sport) roulatie zijn maar zodra ik kan en mag ga ik weer met Sven aan de slag."

Zie ook: Facebook Sven Personal Training